Krämig svamptoast med karamelliserad lök
Krämig svamptoast med karamelliserad lök
18 ingredienser
30 min
En middagsmacka som har allt - krämig stuvning, krispigt bröd, söt karamelliserad lök och skön syra från den picklade rödlöken. Här hittar du recept på picklad rödlök >>
EnkeltKantarellerSvampMackor/wrapsFörrätterTilltugg/snacks/snittarVardagsmiddagVegetarisktVeganska recept
Se Catarina König laga receptet

Ingredienser
- 400 g kantareller (eller blandsvamp)
- 4 skivor surdegsbröd, ljust
- 25-50 g växtbaserat matfett, att steka brödet i
- 2,5-3 dl sojagrädde
- 1-2 tsk vit misopasta
- 1 dl färdigkokta cannellinibönor
- 0,5 tsk färsk timjan, bladen
- salt
- svartpeppar, nymalen
Karamelliserad lök
- 2 gula lökar, strimlade
- 2 msk växtbaserat matfett
- 1 tsk strösocker
- 2 msk vatten
- 1 tsk japansk soja
- salt
Topping
- picklad rödlök
- mâchesallad (eller rucola)
- färsk timjan
Gör så här
- Ansa svampen, dra isär den med fingrarna. Fräs svampen i en het panna i generöst med matfett. Salta och peppra.
- Tillsätt sojagrädde och misopasta. Låt reducera till krämig konsistens.
- Vänd i plockade timjanblad och cannellinibönor, smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
- Skala och strimla löken. Stek löken på medelhög värme i matfett i en stekpanna tills den är mjuk, glansig och karamelliserad. Tillsätt vatten, socker och soja, rör om ordentligt. Smaka av med salt.
- Skär surdegsbrödet i snygga skivor. Hetta upp matfett i en stekpanna och stek brödet på båda sidor tills det är gyllene rostat.
- Skeda på den krämiga svampstuvningen på bröden, toppa med karamelliserad lök, mâchesallad, picklad rödlök och lite färska timjanblad.