I samarbete med Planti Cooking

Krämig potatissallad med örter och vitlök

35 röster
30 m
8-10 bufféportioner
Planti Krämig potatissallad med örter och vitlök
Foto: Planti

Finns det något godare än en krämig potatissallad till sommarens fester och grillkvällar? Så här enkelt gör du en krämig och vegansk potatissallad med fraiche, senap, lök, vitlök och örter.

Visa mer
30 m
8-10 bufféportioner

Du behöver

  • 1 kg potatis fast
  • 1,5 dl Planti Cooking Fraiche Natural
  • 1 dl majonnäs vegansk
  • 1 msk grov senap, gärna Johnny´s grovstark
  • 1 rödlök, finhackad
  • 0,5 dl gräslök, finhackad
  • 0,5 dl persilja, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • salt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skala potatisen och koka den mjuk. Skölj i kallt vatten så att den svalnar. Skär sedan i mindre bitar.
  2. Rör ihop fraichen, majonnäs och senap i en skål.
  3. Hacka rödlök, gräslök och persilja och vänd ner tillsammans med pressad vitlök och potatis.
  4. Smaka av med salt. Garnera med lite hackad gräslök och persilja
31 maj 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...