• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Krämig potatissallad med örter och vitlök

Krämig potatissallad med örter och vitlök

4 steg att laga

9 ingredienser

30 m

Finns det något godare än en krämig potatissallad till sommarens fester och grillkvällar? Så här enkelt gör du en krämig och vegansk potatissallad med fraiche, senap, lök, vitlök och örter.

Ingredienser

portioner8 - 10 bufféportioner
  • 1 kg fast potatis
  • 1,5 dl Planti Cooking Fraiche Natural
  • 1 dl vegansk majonnäs (gärna Kavli)
  • 1 msk grovkornig senap (gärna Johnny´s grovstark)
  • 1 rödlök, finhackad
  • 0,5 dl gräslök, finhackad
  • 0,5 dl persilja, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • salt

Gör så här

  1. Skala potatisen och koka den mjuk. Skölj i kallt vatten så att den svalnar. Skär sedan i mindre bitar.
  2. Rör ihop fraichen, majonnäs och senap i en skål.
  3. Hacka rödlök, gräslök och persilja och vänd ner tillsammans med pressad vitlök och potatis.
  4. Smaka av med salt. Garnera med lite hackad gräslök och persilja