Krämig gubbröra med parmesan

Krämig gubbröra med parmesan ny 2024
Foto: Köket.se

Krämig gubbröra med parmesan

Från: Köket

13 ingredienser

30 min

Ta gubbröran till en ny nivå med riven parmesan! Vi lovar att det kommer bli en favorit till påsk och midsommar. Servera i portionsglas som förrätt eller i en skål som en del av buffén.

Ingredienser

portioner
  • 2 ägg
  • 4 potatisar
  • 80 g ansjovisfilé
  • 2 msk färsk gräslök, finhackad
  • 2 msk färsk dill, finhackad
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl majonnäs
  • 50 g parmesanost, riven
  • salt
  • svartpeppar

servering

  • färsk gräslök
  • 0,25 rödlök, finhackad
  • 3 rädisor

Gör så här

  1. Koka potatisen och låt den kallna. Koka äggen hårdkokta, ca 10 minuter.
  2. Hacka äggen och potatisen. Låt ansjovisen rinna av och finhacka även den. Blanda tillsammans med resten av ingredienserna.
  3. Servera i glas och toppa med hackad gräslök, finhackad rödlök och tunt skivad rädisa.