Kräftsoppa med sting och ostflarn


Foto: Tv4
Kräftsoppa med sting och ostflarn
13 ingredienser
20 m
Vad är väl festligare än en kräftsoppa till förrätt? Servera den med spröda ostchips så kan det bli en fullpoängare!
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig säsong 24, år 2022. Recepten därifrån är komponerade av amatörkockar, Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se Pia - Malmö laga receptet

Ingredienser
Kräftsoppa
- 1 morot (stor)
- 0,5 röd chilifrukt
- 1 msk smör
- 1 msk vetemjöl
- 500 ml vatten
- 1 fiskbuljongtärning
- 1 dl crème fraîche
- 200 g kräftost
- salt
- svartpeppar
- dill
- 500 g skalade räkor
Västerbottensflarn
- Västerbottensost
Gör så här
Kräftsoppa
- Riv moroten grovt och hacka chilin. Bryn det sedan lätt i smör.
- Strö över vetemjöl.
- Häll över vatten och smula i buljongtärningen.
- Rör i crème fraîche och kräftost. Låt sedan koka ihop i 5 minuter.
- Smaka av med salt, peppar och dill.
- Lägg upp räkor i djupa tallrikar och slå soppan över.
- Servera med västerbottensflarn!
Västerbottensflarn
- Lägg en eller flera ringar med västerbottensost på ett bakplåtspapper.
- Smält osten i ugnen på 200 grader tills den fått en gyllene färg.