Krabbrisotto

Krabbrisotto
Foto: TV4
Från TV4

I originalreceptet från Nigeria lagas den här kryddoftande risotton med olika skaldjur. Vi har valt att laga den med krabba från burk.

I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av stora tropiska räkor orsakar. Läs mer här »

12 maj 2009
4

Du behöver

  • 2 burkar krabba
  • 4-6 jätteräkor
  • 2,5 dl råris
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 2 msk jordnötsolja eller matolja
  • 1-2 msk curry
  • 1 tsk finhackad röd spansk peppar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka riset i vatten enligt anvisningen på förpackningen. Dela jätteräkorna i halvor på längden. Skala och hacka löken. Kärna ur paprikan och skär den i strimlor.
  2. Hetta upp oljan till medelvärme i en gryta. Lägg i räkorna, löken och paprikan och fräs det i 2 minuter. Krydda med curryn, chilin och saltet. Fräs allt i 2 minuter till.
  3. Lägg ner det kokta riset och rör om så att allt blandas. Lägg på lock och koka grytan på svag värme, så att det inte bränner fast i bottnen, i 5 minuter. Rör ner krabbköttet och hetta upp alltsammans. Servera risotton rykande het.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Grytor från kända varumärken

Grytor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept