Krabba med yuzu, soja, shiso och avokado

koket.se
Krabba med yuzu, soja, shiso och avokado
Foto: TV4
Markus Aujalay 2020
Markus Aujalay 2020

Krabba med yuzu, soja, shiso och avokado

14 ingredienser

Underbart god förrätt med krabba i asiatisk stil. Spela klippet för att se hur Markus Aujalay först rensar krabban och sen lagar rätten.

Se Markus Aujalay laga receptet

logo

Ingredienser

  • 2 krabbor, plockat kött

Majonnäs

  • 1 ägg
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk yuzujuice
  • 2 dl rapsolja
  • salt

Tapiokapärlor med soja

  • tapiokapärlor
  • japansk soja

Till servering

  • 1 avokado
  • shisoblad
  • shisokrasse
  • krasse, korianderkrasse
  • ris, puffat
  • sesamfrön

Gör så här

  1. Koka tapiokapärlor i rikligt vatten ca 10 minuter. Häll av och spola kallt. Lägg i skål och häll på rikligt med soja och låt dra minst 2 timmar.
  2. Mixa ihop samtliga ingredienser till majonnäsen och smaka av med lite salt. Blanda krabba med lite av majonnäsen. Lägg i stansring och lägg i sojatapioka, puffat ris, sesamfrön.
  3. Ringla på lite majonnäs och lägg på shisoblad och shisokrasse. Skiva avokado, bränn med brännare och stansa ut. Lägg ovanpå krabban och garnera med korianderkrassse.