I samarbete med Abba

Kolja med gubbröra och smörstekt kavring

30 m
4
Kolja med gubbröra och smörstekt kavring
Foto: köket.se
30 m
4

Du behöver

Kolja

  • 600 g koljafiléer
  • neutral olja
  • salt och peppar

Gubbröra

  • 3 medelstora potatisar, kokta
  • 2 ägg, hårdkokta
  • 0,5 rödlök
  • 200 g Abba klassisk matjes
  • 1,5 dl gräddfil
  • 0,5 dl majonnäs
  • 3 msk kaviar
  • 0,5 dl gräslök, hackad
  • 0,5 dl dill, hackad
  • salt och peppar

Servering

  • 200 g spenat
  • olja
  • 2 skivor kavring
  • smör, till stekning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg fiskfiléerna i en ugnsfast form och ringla över riktigt med olja. Krydda med salt och peppar. Tillaga i ugnen i ca 15-20 minuter.
  2. Hacka potatis, ägg, rödlök och matjessillen. Blanda samman med övriga ingredienser till gubbröran.
  3. Stek spenaten i lite olja tills den mjuknar och sjunker ihop.
  4. Smula sönder eller hacka sönder kavringen och smörstek i en stekpanna tills det får en lite krispig yta.
  5. Servera koljan ovanpå en bädd av spenat. Toppa med gubbröran och smörstekt kavring.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Abba

Visa alla recept från Abba