Kokt torskrygg med räkor, pepparrot och brynt smör

49 röster
1 h
4

Kokt torskrygg med räkor, pepparrot och brynt smör passar alltid som en festlig huvudrätt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
1 h
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 bit torskrygg (á 150 g)
  • vitt vin
  • lagerblad
  • salt
  • vitpeppar
  • 24 färskpotatisar
  • salt
  • 1 knippe dill
  • 30 g bladspenat
  • olja, till stekning
  • salt
  • 12 gröna sparrisar
  • 200 g färsk pepparrot, riven
  • 500 g räkor med skal
  • dill, efter smak
  • 500 g smör
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka torskryggen i vatten och vitt vin med lite lagerblad, salt och vitpeppar till cirka 45 grader.
  2. Koka färskpotatisen med salt och dill cirka 30 minuter.
  3. Smörstek spenaten i olja och salt och koka sparrisen några minuter.
  4. Skala räkorna. Riv pepparrot och blanda ihop med räkor och dill och toppa torsken med blandningen.
  5. Smält smöret i en kastrull på hög värme. Fortsätt att värma smöret under vispning tills det fått en gyllenbrun färg och nötig doft och servera med fisken.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...