Kokt hälleflundra med skirat smör

POPULÄRT
Kokt hälleflundra med skirat smör
Foto: Tv4

Kokt hälleflundra med skirat smör

Av: Ulf - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

16 ingredienser

40 m

En huvudrätt bestående av kokt hälleflundra med skirat smör gör sig fint till en festlig middag.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Kokt hälleflundra

  • 4 bitar hälleflundra (à 200 g)
  • salt
  • 1 dl vitt vin
  • 5-6 vitpepparkorn
  • 5-6 svartpepparkorn
  • 3 lagerblad
  • 1 gul lök
  • 2-3 skivor citron
  • 1 morot
  • 3-4 kvistar dill
  • 1 fiskbuljongtärning

Till servering

  • 0,5 kg skalade räkor
  • 3-4 ägg
  • 1-2 bitar färsk pepparrot
  • 0,5 kg smör
  • 16-24 potatisar king edward

Gör så här

Kokt hälleflundra

  1. Koka upp vatten med salt, vitt vin, vitpepparkorn, svartpepparkorn, lagerblad, en delad skalad gul lök, några skivor citron, en skalad slantad morot, skalkar från några dillkvistar och en fiskbuljongtärning. Låt denna fond koka upp och sänk sedan ner fisken och låt koka svagt cirka 12-16 minuter på eftervärme.

Till servering

  1. Skala räkorna, hårdkoka äggen och hacka dem.
  2. Riv rikligt med pepparrot och skira mycket smör.
  3. Servera med kokt, gärna mjölig, potatis. Det är alltid gott med knäckebröd till.