Kokospannacotta med hallonpuré

30 m + 4 h
4
Kokospannacotta med hallonpuré
Foto: TV4

Pannacotta gjord på både grädde, kokosgrädde och kvarg. Sötad med stevia och toppad med hallonpuré, kokoschips och bär. Gott och nyttigt!

Dryck: Nivoie. Sött dessertvin Nr.7787
Blommig, pärlande, söt smak av inslag av fläder, päron, citrus och honung (2014)

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

6 oktober 2016
30 m + 4 h
4

Du behöver

Pannacotta

  • 4 gelatinblad
  • 0,5 dl stevia sötningsmedel
  • 1 vaniljstång
  • 2 dl kokosgrädde
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 dl kvarg

Hallonpuré

  • 250 g frysta hallon, tinade
  • 2 msk flytande honung

Garnering

  • kokoschips
  • färska hallon
  • färska björnbär
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen i lite vatten ca 5 minuter. Blanda stevia, vaniljstång, kokosgrädde och vispgrädde i en kastrull. Koka upp och låt koka ca 1 minut.
  2. Ta kastrullen från plattan och låt dra i 15 min. Sila av vaniljstång. Rör ner gelatinet och kvarg. Häll upp blandningen i fyra små glas. Ställ i kylen ca 4 timmar.
  3. Tina hallonen, mixa slätt med stavmixer. Sila bort kärnorna i en nätsil. Blanda hallonpuré med honung.
  4. Toppa pannacottan med hallonpurén och kokoschips precis före servering. Garnera med färska bär och citronmeliss.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Kastruller från kända varumärken

Kastruller från kända varumärken Se fler

Fler goda recept