Kökets trädgård avsnitt 7 chili Paul med chili

Kökets trädgård avsnitt 7: Odla chili

Att odla chili är otroligt kul - och givande! Frukterna blir många och kan variera oändligt i styrka och smak. Dessutom är de otroligt dekorativa. I avsnitt 7 får vi följa med när Paul omskolar sin chili och gör både rub och helt vansinnigt god chilisås. Slå på klippet och inspireras.
koket.se
Kökets trädgård avsnitt 7 chili Paul med chili

Mer inspiration med chili

Odla chili - smarta tips för att lyckas!
Odla chili röda frukter

Odla chili - smarta tips för att lyckas!

Aldrig förr har det varit så hett att odla chili som nu! Det är tacksamt att odla chili, plantorna ger ofta frukt och det finns en hel del olika sorter på marknaden, från milda till vansinnigt starka. Här har vi samlat tips och trix för att lyckas med chiliodlingen.

5 hetaste chilisorterna att odla hemma!
5 hetaste chilisorterna att odla hemma - habanero

5 hetaste chilisorterna att odla hemma!

Är du redo att krydda till tillvaron med lite hett hetta? Då har vi det perfekta projektet för dig: att odla dina egna chilis hemma! Det finns många olika sorters chili, alla med olika styrka. Smak och styrka varierar beroende på vilken sort du väljer att odla och när du skördar dom. Här är fem vanliga chilisorter du kan odla i ditt eget kök, balkong eller i din trädgård!

Chilisås
Chilisås ny

Chilisås

Den här chilisåsen passar till både grönsaker och kött, en perfekt sås att ha till sommarens grill! Smakrik och lagom stark! Slå på klippet och se hur Paul gör sin absoluta favoritchilisås! Här hittar du hur du gör egen [hemgjord chilirub.](https://www.koket.se/chilirub)

Chilirub
Chilirub

Chilirub

En god, smakrik chilirub har du användning för hela året. Från heta chilisåser till att smaksätta sommarens kött på grillen. Slå på klippet och inspireras att göra din alldeles egna chilimix!

Visste du detta om chili?
Chili i korg

Visste du detta om chili?

Habanero, tabasco, chipotle... aldrig förr har väl chilikryddor varit så populära som nu? Här får du spännande fakta och historik kring den älskade chilifrukten - och såklart ett gäng recept från våra kockar!

Chili con carne - 8 heta recept
Vegansk chili sin carne

Chili con carne - 8 heta recept

Charma gästerna med en rykande het chili con carne! För många är en traditionell chili con carne med köttfärs, vita bönor, tomat, paprika och chili både nostalgiskt och riktigt gott. Servera med nykokt ris eller en skiva rostat bröd. Det här är äkta comfort food om du frågar oss!

Sriracha – heta chilisåsen som är beroendeframkallande!
Wrap fylld med omelett, avokado, sriracha och majonnäs

Sriracha – heta chilisåsen som är beroendeframkallande!

Schri...racha, shriracha..? Sriracha! Krångligt att säga, enkel att använda! Här får du tips och heta recept med srirachasås.

Kökets trädgård
Kökets trädgård källsida

Kökets trädgård

Här kan du se alla avsnitt av Kökets trädgård med Paul Svensson