Efter Stängning 2020

Masterclass med Markus Aujalay

Kocken Markus Aujalay håller masterclass och visar dig steg för steg hur du gör för att briljera och lyckas i köket.

Markus mc oxfilé skär
play

6:34

Så här lagar du oxfilé

Markus visar oxfiléns olika delar och till vilka rätter du använder dem. Han visar också hur man gör ett fluffigt och alldeles fantastiskt gott vitlökssmör att servera till.

Markus mc filéa röding
play

5:34

Så filéar och tillagar du röding

Se och lär när Markus visar hur du filéer röding och tillagar den på två olika sätt - smältande god i ugn och krispigt stekt i panna.

Markus mc Biff Strindberg
play

4:49

Biff Strindberg

Markus lagar den lite bortglömda men väldigt goda rätten Biff Strindberg - panerad biff med lök, ägg och senap.

Markus mc garam masala
play

7:02

Gör din egen garam masala

Hur får man till den mustiga och indiska kryddblandningen garam masala? Spela klippet och se Markus gå igenom valet av kryddor, rostning, mixning och kryddblandningens olika användningsområden.

Markus mc couscous på blomkål
play

3:58

Couscous på blomkål

Blomkål är en fantastisk grönsak med många användningsområden. Här visar Markus i sin masterclass hur man gör couscous av den.

Markus mc fiskfond och sås
play

5:48

Så gör du egen fiskfond

Förhöj smaken på din fisksoppa eller fiskgryta med egenkokt fiskfond. Spela klippet och se hur du gör. Dessutom visar Markus hur du gör den sydfranska saffranssåsen rouille att servera till fiskrätter.

Markus mc pilgrimsmusslor
play

6:32

Så öppnar du färska pilgrimsmusslor

Markus går igenom tekniken för att öppna pilgrimsmusslor och visar två olika sätt att tillaga dem på.

TIPS

För en ännu bättre Play-upplevelse, använd dessa ikoner i spelaren: