Markus röding med smörsås
Markus röding med smörsås
10 ingredienser
20 min
Underbart god sås på vitt vin, smör och grädde. Passar utmärkt att servera till fisk. Spela klippet för att se hur Markus filéar röding och tillagar den på två sätt.
Se Markus Aujalay laga receptet

Ingredienser
- 1 schalottenlök, finhackad
- 1 msk olja
- 1,5 dl torrt vitt vin
- 1 msk vitvinsvinäger
- 3 dl grädde
- 75 g smör
- salt
- 0,5 citron, lite saft och finrivet skal
- färsk dill, finskuren
- färsk gräslök, finskuren
Gör så här
- Fräs löken i olja någon minut utan att det får färg.
- Häll på vitt vin och vinäger. Låt koka ihop några minuter. Häll på grädde och koka ihop till hälften.
- Sila av genom finmaskig sil. Mixa i smör och smaka av med salt, citronskal och citronsaft. Vänd ner rikligt med finskuren dill och gräslök.