Markus röding med smörsås

POPULÄRT
Smörsås till röding
Foto: TV4
Markus Aujalay 2020
Markus Aujalay 2020

Markus röding med smörsås

10

10 ingredienser

20 min

Underbart god sås på vitt vin, smör och grädde. Passar utmärkt att servera till fisk. Spela klippet för att se hur Markus filéar röding och tillagar den på två sätt.

Ingredienser

portioner4
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 msk olja
  • 1,5 dl torrt vitt vin
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 dl grädde
  • 75 g smör
  • salt
  • 0,5 citron, lite saft och finrivet skal
  • färsk dill, finskuren
  • färsk gräslök, finskuren

Gör så här

  1. Fräs löken i olja någon minut utan att det får färg.
  2. Häll på vitt vin och vinäger. Låt koka ihop några minuter. Häll på grädde och koka ihop till hälften.
  3. Sila av genom finmaskig sil. Mixa i smör och smaka av med salt, citronskal och citronsaft. Vänd ner rikligt med finskuren dill och gräslök.