Markus garam masala

Markus garam masala
Foto: TV4
Markus Aujalay 2020
Markus Aujalay 2020

Markus garam masala

4

12 ingredienser

Med hela kryddor och en lätt rostning innan användning så får kryddorna en rejäl smakskjuts. Garam masala är indisk allround-krydda som passar lika bra till grönsaker som fisk, skaldjur och kött. 

Ingredienser

  • 3 msk korianderfrö
  • 2 msk hel spiskummin
  • 1 kanelstång
  • 5 lagerblad
  • 1 msk svartpepparkorn
  • 1 tsk bruna senapsfrön
  • 1 msk kardemummakapsel, grön
  • 1 msk kardemummakapsel, svart
  • 1 msk hel nejlika
  • 1 msk fänkålsfrö
  • 1 msk bockhornsklöver, torkade och smulade blad
  • 4 torkad chilifrukt

Gör så här

  1. Rosta samtliga kryddor i en stekpanna några minuter. Mixa kryddorna i omgångar tills du har fått en finmalen blandning. Förvara i en lufttät burk.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Elon - kyl i kök

4 smarta tips & råd!

Dags att köpa ny kyl och frys? Här är enkla tips att tänka på!

Läs mer