Carpaccio på pilgrimsmusslor med ponzudressing
Carpaccio på pilgrimsmusslor med ponzudressing
12 ingredienser
1 h 15 min
Markus läckra recept på tunt skivad rå pilgrimsmussla i en sojadressing med citrus. Spela klippet och se Markus visa hur du öppnar och tillagar pilgrimsmusslor.
Se Markus Aujalay laga receptet

Ingredienser
- 4 pilgrimsmusslor
- 1 salladslök
- 1 röd chilifrukt
- färsk koriander
- oxalis
Ponzudressing
- 1 klyfta vitlök, finriven
- 2 cm färsk ingefära, finriven
- 1 röd chilifrukt, skivad
- 1 dl japansk soja
- 2 msk citronsaft
- 1 msk limesaft
- 1 msk yuzujuice
Gör så här
- Blanda ihop alla ingredienserna till ponzudressingen och låt stå 1 timme. Sila av och före servering.
- Skär musslorna i skivor och lägg på tallrik. Skär salladslök och chili i tunna skivor och lägg på musslorna. Garnera med örter och häll på dressingen..