Carpaccio på pilgrimsmusslor med ponzudressing

Carpaccio på pilgrimsmusslor med ponzudressing Ny
Foto: TV4
Markus Aujalay 2020
Markus Aujalay 2020

Carpaccio på pilgrimsmusslor med ponzudressing

1

12 ingredienser

1 h 15 min

Markus läckra recept på tunt skivad rå pilgrimsmussla i en sojadressing med citrus. Spela klippet och se Markus visa hur du öppnar och tillagar pilgrimsmusslor.

Ingredienser

  • 4 pilgrimsmusslor
  • 1 salladslök
  • 1 röd chilifrukt
  • färsk koriander
  • oxalis

Ponzudressing

  • 1 klyfta vitlök, finriven
  • 2 cm färsk ingefära, finriven
  • 1 röd chilifrukt, skivad
  • 1 dl japansk soja
  • 2 msk citronsaft
  • 1 msk limesaft
  • 1 msk yuzujuice

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienserna till ponzudressingen och låt stå 1 timme. Sila av och före servering.
  2. Skär musslorna i skivor och lägg på tallrik. Skär salladslök och chili i tunna skivor och lägg på musslorna. Garnera med örter och häll på dressingen..