Couscous på blomkål

POPULÄRT
koket.se
Couscous på blomkål
Foto: TV4
Markus Aujalay 2020
Markus Aujalay 2020

Couscous på blomkål

11 ingredienser

20 min

Markus bjuder på en fantastisk couscous gjord på blomkål. Han smaksätter med spiskummin, vitlök, koriander och citron och detta skapar en riktig smaksensation. Couscousen funkar perfekt som alternativ till klassiskt couscous eller andra gryn!

Se Markus Aujalay laga receptet

logo

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • 1 rödlök
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 kruka mynta
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 citron
  • malen spiskummin
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Plocka buketter av blomkålen, spara bladen. Mixa buketterna i en matberedare till en konsistens lik couscous.
  2. Skala, halvera skiva rödlöken. Lägg den i rikligt med kallt vatten tillsammans med bladen från koriander och mynta. Skär ner stjälkarna från koriandern och mynta.
  3. Skala och finhacka vitlöken. Stek vitlöken i olja i en stekpanna.
  4. Skiva chilifrukten och riv citronskal. Lägg i den mixade blomkålen i pannan. Krydda med salt, spiskummin och svartpeppar. Lägg i blomkålsbladen. Rör försiktigt. Vänd ner chili, citronskal och örtstjälkarna. Smaka av med citronsaft.
  5. Lägg upp på fat och garnera med lök och örter.