BBQ-kyckling med potatissallad

Foto: Fredrik Sandin Carlson
BBQ-kyckling med potatissallad
13 ingredienser
Kyckling är väldigt gott steka i ugn. Här får den sällskap av bbq-sås och en sallad med potatis. Vitlökssåsen är ett fräscht tillbehör.
Ingredienser
- 600 g kycklinglårfilé
- 1 dl barbequesås
- 12 potatisar (kokta)
- 1 rödlök
- 1 förp färsk spenat
- 100 g gräddädel
- 3 msk olivolja
- 1 msk vinäger
- salt
- svartpeppar
- 1 dl crème fraîche
- 1 klyfta vitlök
- salt
Gör så här
- Blanda kycklingen med BBQ-såsen.
- Lägg kycklingen på en plåt och stek i ugnen på 180° tills kycklingen är färdig och fått fin färg. Det tar cirka 15 min. Blanda under tiden cream fraiche med pressad vitlök och lite salt.
- Dela potatisarna och lägg i en bunke.
- Skala och skär rödlöken i skivor.
- Blanda ner osten, rödlöken och spenaten med potatisen.
- Smaka av med salt, svartpeppar, olivolja och vinäger.