Lammkotletter med tomat- och gurksallad

Foto: TV4
Lammkotletter med tomat- och gurksallad
14 ingredienser
Det är gott att grilla lamm på sommaren tillsammans med klassisk svensk sallad.
Ingredienser
- 8 lammkotletter
- 1 bifftomat
- 0,5 gurka
- 2 klyftor vitlök, rivna
- 2 picklade jalapeños, skivade
- 0,5 gul paprika, finhackad
- 2 salladslökar, hackade
- 1,5 msk yoghurt
- 1 citron
- olivolja
- basilika
- chilifrukt
- salt
- peppar
Gör så här
- Salta, peppra och mal chili på kotletterna. Stek dom i het panna med olivolja, 3-4 min på varje sida.
- Låt köttet vila ca 5 min innan servering.
- Skala gurkan och skär bort kärnhuset på gurka och tomat. Skär ner i bitar.
- Blanda gurka, tomat, lök, jalapeno och paprika med lite olivolja, salt och peppar. Tillsätt varsamt yoghurt, citronjuice och chili. Smaka av med salt och peppar.