Kockarnas bästa sommardrinkar

Drinkar på sommaren är lika läskande som det är vackert och trevligt. Här har vi samlat svalkande drinkar till alla sommarens fester och middagar! Jessica Frejs somriga gimlet, Tea Malmegårds rosa rabarbermargarita eller Leila Lindholms färgglada jordgubbsmojito - vilken blir din sommarfavorit?

Jessica Frejs gimlet

Gimlet är en drink som jag starkt förknippar med sommar och grillmiddag. Pappa brukade blanda den som fördrink och jag fick en version utan gin. / Jessica

Tea Malmegårds rabarbermargarita

En läskande rabarbersaft är aldrig fel på sommaren! Dessutom kan du göra en riktigt frisk rabarbermargarita av saften.

Leila Lindholms jordgubbsmojito

Leilas jordgubbsmojito inspirerar! Mojito med mörk rom, pepparmynta och jordgubbar.

Jenny Finns Aperol spritz

Italiens mest serverade drink. Aperol är en bittersöt aperitif som tillsammans med cava eller prosecco, is och en skiva apelsin blir en superfräsch drink.

Markiz Taintons melonslush

Svalkande melonslush du inte kan få nog av! Vattenmelon, lime, ingefära och bubbelvatten. Tillsätt lite vodka så får du en härlig sommardrink! Tips! Om du vill addera sötma till din slush ha i lite sockerlag.

Mathias Dahlgrens jordgubbsdrink

De senaste tio årens somrar har en av mina absoluta favoritfördrinkar varit campari och tonicvatten. Den är bitter, fräsch och läskande. En gång när jag var rejält sugen på en drink insåg jag att tonicen var ljummen och isen slut. Då hittade jag en påse jordgubbar längst in i frysen och använde dem som isbitar – och det blev faktiskt riktigt gott. Men bäst blir det om tonic en och camparin är kalla och jordgubbarna färska och lätt krossade. Varva allt med is. Högst njutbart! /Mathias Recept

Tina Nordströms Sgroppino

Det här måste du testa! Bubbel med citronsorbet är en perfekt kombo.