Drink med campari, jordgubbar och tonic

10 röster
1 drink
Drink med campari, jordgubbar och tonic
Foto: Lennart Weibull

De senaste tio årens somrar har en av mina absoluta favoritfördrinkar varit campari och tonicvatten. Den är bitter, fräsch och läskande. En gång när jag var rejält sugen på en drink insåg jag att tonicen var ljummen och isen slut. Då hittade jag en påse jordgubbar längst in i frysen och använde dem som isbitar – och det blev faktiskt riktigt gott. Men bäst blir det om tonic en och camparin är kalla och jordgubbarna färska och lätt krossade. Varva allt med is. Högst njutbart! /Mathias

Recept från boken Rutabaga: Med fokus på grönsaker.

Visa mer
1 drink

Du behöver

  • 6 färska jordgubbar
  • lime, 3 skalremsor från
  • 8 cl campari (ca 0,75 dl)
  • ca 20 cl tonic, väl kyld (ca 2 dl)
  • grovt huggen eller krossad is

Gör så här

  1. Skölj, rensa och mosa jordgubbarna lätt.
  2. Varva is, jordgubbar och limeskal i ett glas. Häll camparin över isen och fyll på med tonic. Blanda lätt och servera direkt.
28 mars 2018
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept