Knäckig bärpaj
Knäckig bärpaj
12 ingredienser
60 min
"En riktigt god, knäckig bärpaj är helt klart vägen till kärlek! Den har krispet, sötman och syrligheten man vill åt i en paj och med en klick vaniljglass eller två blir den en riktig tiopoängare. Den är enkel att baka också, så du kommer med säkerhet att baka två!" /Frida
Ingredienser
- 300 g blandade bär, frusna
- 1 msk majsstärkelse
- 150 g mjölkfritt margarin
- 90 g strösocker [1 dl]
- 75 g farinsocker [1 dl]
- 140 g ljus sirap [1 dl]
- 10 g vaniljsocker [2 tsk]
- 5 g bakpulver [1 tsk]
- 60 g vetemjöl [1 dl]
- 160 g havregryn [4 dl]
- 50 g växtbaserad matlagningsgrädde [0.5 dl]
- 1 krm salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader. Fördela bären i en pajform, 24 cm i diameter, och pudra över majsstärkelsen.
- Smält margarinet på låg värme i en kastrull och blanda i övriga ingredienser. Dra av kastrullen från plattan vid första bubblan.
- Häll ut smeten över bären och bred ut till ett jämnt lager.
- Grädda pajen mitt i ugnen i 40–45 minuter.