Knäckig bärpaj

knäckig bärpaj
Foto: Helén Pe
Frida Svanberg profilbild
Frida Svanberg profilbild

Knäckig bärpaj

Av: Frida Svanberg

Från: Veganska godsaker

12 ingredienser

60 min

"En riktigt god, knäckig bärpaj är helt klart vägen till kärlek! Den har krispet, sötman och syrligheten man vill åt i en paj och med en klick vaniljglass eller två blir den en riktig tiopoängare. Den är enkel att baka också, så du kommer med säkerhet att baka två!" /Frida

Ingredienser

portioner
  • 300 g blandade bär, frusna
  • 1 msk majsstärkelse
  • 150 g mjölkfritt margarin
  • 90 g strösocker [1 dl]
  • 75 g farinsocker [1 dl]
  • 140 g ljus sirap [1 dl]
  • 10 g vaniljsocker [2 tsk]
  • 5 g bakpulver [1 tsk]
  • 60 g vetemjöl [1 dl]
  • 160 g havregryn [4 dl]
  • 50 g växtbaserad matlagningsgrädde [0.5 dl]
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Fördela bären i en pajform, 24 cm i diameter, och pudra över majsstärkelsen.
  2. Smält margarinet på låg värme i en kastrull och blanda i övriga ingredienser. Dra av kastrullen från plattan vid första bubblan.
  3. Häll ut smeten över bären och bred ut till ett jämnt lager.
  4. Grädda pajen mitt i ugnen i 40–45 minuter.