Knäckig bärpaj

knäckig bärpaj
Foto: Helén Pe
Frida Svanberg profilbild
Frida Svanberg profilbild

Knäckig bärpaj

12 ingredienser

60 min

"En riktigt god, knäckig bärpaj är helt klart vägen till kärlek! Den har krispet, sötman och syrligheten man vill åt i en paj och med en klick vaniljglass eller två blir den en riktig tiopoängare. Den är enkel att baka också, så du kommer med säkerhet att baka två!" /Frida

Ingredienser

portioner
  • 300 g blandade bär, frusna
  • 1 msk majsstärkelse
  • 150 g mjölkfritt margarin
  • 90 g strösocker [1 dl]
  • 75 g farinsocker [1 dl]
  • 140 g ljus sirap [1 dl]
  • 10 g vaniljsocker [2 tsk]
  • 5 g bakpulver [1 tsk]
  • 60 g vetemjöl [1 dl]
  • 160 g havregryn [4 dl]
  • 50 g växtbaserad matlagningsgrädde [0.5 dl]
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Fördela bären i en pajform, 24 cm i diameter, och pudra över majsstärkelsen.
  2. Smält margarinet på låg värme i en kastrull och blanda i övriga ingredienser. Dra av kastrullen från plattan vid första bubblan.
  3. Häll ut smeten över bären och bred ut till ett jämnt lager.
  4. Grädda pajen mitt i ugnen i 40–45 minuter.