Laxtartar på grovt bröd

Foto: TV4
Laxtartar på grovt bröd
6 ingredienser
10 m
Enkel och god förrätt med limemarinerad lax och koriander. Serveras på ett hjärtformat grov bröd. Servera som snittar eller mindre förrätt!
Ingredienser
- 150 g gravad lax, gärna i bit
- 1 limefrukt, saften
- 1 kruka färsk koriander (eller dill)
- salt (efter smak)
- peppar (efter smak)
- 4 skivor grovt bröd
Gör så här
- Skär laxen i små bitar och lägg i en skål. Pressa över limesaften och blanda runt.
- Hacka koriandern/dillen fint och blanda ner. Smaka av med salt och peppar.
- Dela laxblandningen i fyra klickar och gör smörgåsarna en och en.
- Stansa ut ett hjärta i brödet med hjälp av en pepparkaksform och fyll hjärtat med laxblandningen innan du försiktigt lyfter upp formen och gör nästa. Dekorera med lite extra färska örter.