• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Kikärtsplättar med räkor i saffransmajonnäs

0 röster
30 m
6-8
30 m
6-8

Du behöver

plättar

  • 2 dl kikärtsmjöl
  • 1 ägg
  • 2 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 30 g smör, smält

saffransmajonnäs

  • 1 dl majonnäs, helst egengjord
  • 2 dl handskalade räkor
  • 0,25 g saffran [0,5 förp]
  • 2 msk rödlök, fint hackad
  • dill, att dekorera med (eller citron)

Gör så här

  1. Vispa ihop ingredienserna till plättarna till en slät smet, spara lite av smöret för att smörja första lagget med. Låt gärna stå att svälla 10-15 minuter.
  2. Stek i smörat plättlagg (det räcker med att lagget är smörat första gången).
  3. Blanda majonnäsen med saffran efter smak. Dela räkorna på mitten och rör i tillsammans med den finhackade rödlöken.
  4. Toppa de avsvalnade plättarna med majonnäsen och dekorera med en dillvippa eller en liten citronskiva.
17 december 2018