Krispig äppelpaj

Foto: Fredrik Sandin Carlson
Krispig äppelpaj
8 ingredienser
Ta vara på dina äpplen och gör en härligt krispig dessertpaj. Servera med krämig vaniljsås.
Ingredienser
- 2 dl vetemjöl
- 1,5 dl rörsocker
- 1 tsk bakpulver
- 100 g smör
- 4 äpple t ex Åkerö
- 0,5 dl rörsocker
- 1 msk kardemumma
Till servering:
- vaniljsås
Gör så här
- Blanda alla torra ingredienser i en skål
- Smölt smöret och låt svalna rör ner i skålen och blanda ställ degen i kylen
- Sätt ugnen på 200 gr kärna ur och klyfta äpplena tunt blanda råsocker kardemumma i en skål vänd runt äppelskivorna
- Lägg äppelklyftorna i en smord ugnsfast form
- Strö smuldegen över
- Grädda mitt i ugnen i ca 25 min
- Servera med vaniljsås