Norrlands vilda smak

Norrlands vilda smak
Foto: TV4

Norrlands vilda smak

Av: Karin S - Malmö

Från: Halv åtta hos mig

16 ingredienser

30 min

Norrlands vilda smak med rökt ren på krispigt tunnbröd, getost och hjortronchutney.

Vintips från Karin S
Dolcetta d’Alba art nr 72150, 99 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner
  • rökt renkött
  • 2 skivor mjukt tunnbröd
  • 4 skivor getost, skivad i tunna skivor
  • 1 grönt äpple, tärnat

Hjortron Chutney

  • 250 g frysta hjortron
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl äppelcidervinäger
  • 0,5 dl vatten
  • 2 kanelstänger
  • 2 stjärnanis
  • 10 kardemummakärnor
  • 4 hela nejlikor

sallad

  • rucolasallad
  • 0,5 msk olivolja
  • 0,5 msk äppelcidervinäger
  • 2 krm flingsalt

Gör så här

Tunnbröd

  1. Skär ett tunnbröd på diagonalen så det blir två trekanter.
  2. Lägg dem i en smallång ugnsfast form.
  3. In i ugnen i cirka 10 minuter på 175 grader.
  4. Ta ut dem och låt dem kallna.

Hjortronchutney

  1. Tina hjortronen i en skål.
  2. Smält sockret till karamell i en kastrull och tillsätt sedan vinägern.
  3. Lägg i kryddorna. Låt sakta puttra till en lätt simmig konsistens.
  4. Sila av kryddorna, vänd ned hjortronen och låt koka upp.
  5. Ställ chutneyn att svalna.

Sallad

  1. Skölj ruccolasalladen lite lätt och ta bort de långa stjälkarna.
  2. Lägg i en skål och häll på olivolja, äppelcidervinäger och flingsalt.
  3. Skala och tärna äpplet i små kuber.
  4. Lägg sedan salladen, rökta renköttet, äppelbitar, smula getost och strö över hjortronchutney.
  5. Serveras med en kyld söt öl.