Kantarellvåffla med lagrad ost

20 röster
20 m
10 våfflor
Kantarellvåffla med lagrad ost
Foto: Tv4

Det här receptet bjuder på frasiga våfflor gjorda på en smet med lagrad ost. Toppa med nystekta kantareller och du har en perfekt förrätt, lunch eller lättare rätt.

Tips! För extra krispiga våfflor, lägg dem på ugnsgaller i 3 minuter på 200 grader precis före servering. 

Visa mer
20 m
10 våfflor

Du behöver

Våfflor

  • 2 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 1,5 dl rågmjöl
  • 2 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 125 g smör, brynt och avsvalnat
  • 100 g Sveciaost, riven
  • 50 g potatis, finriven
  • 2 dl vatten, kallt

Kantareller

  • 300 g kantareller, rensade
  • 1 schalottenlök, fint skuren
  • 1 klyfta vitlök, fint skuren
  • smör, till stekning
  • salt
  • svartpeppar

Topping

  • krondill
  • crème fraiche
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Våfflor
    Blanda mjölk, mjöl, ägg och bakpulver till våffelsmeten. Rör sedan ner smör, ost, finriven potatis och vatten.
  2. Grädda våfflorna i hett våffeljärn.
  3. Kantareller
    Stek kantarellerna i smör i en riktigt het panna med lök. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Toppa med fräst svamp, krondill och crème fraiche.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...