Kantarelltoast med stenbitsrom och rödlöksmarmelad

Kantarelltoast med stenbitsrom och rödlöksmarmelad
Foto: TV4

Kantarelltoast med stenbitsrom och rödlöksmarmelad

Av: Johan - Sunne

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

40 m

Surdegstoast med smörstekta kantareller, stenbitsrom och en marmelad på rödlök. Fantastiskt god förrätt!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Rödlöksmarmelad

  • 2 rödlökar
  • 1 msk olja
  • 0,5 äpple
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk honung
  • 0,5 krm salt

Kantarelltoast

  • 250 g kantareller
  • 1 tsk salt
  • 2 msk smör
  • 4 msk stenbitsrom
  • 4 skivor surdegsbröd
  • svartpeppar

Gör så här

Rödlöksmarmelad

  1. Skala och skiva löken tunt och fräs i olja i en kastrull. Riv äpplet. Tillsätt äpple och resten av ingredienserna. Koka tills löken är mjuk, ca 10 minuter.

Kantarelltoast

  1. Stek brödskivorna gyllenbruna på båda sidor i en stekpanna med smör.
  2. Hacka svampen. Stek med smör i en kastrull på medelvärme, ca 5 minuter. Salta och fördela den på brödskivorna. Toppa med stenbitsrom, rödlöksmarmeladen och svartpeppar.