Kantarelltoast med stenbitsrom och rödlöksmarmelad

40 m
4
Kantarelltoast med stenbitsrom och rödlöksmarmelad
Foto: TV4

Surdegstoast med smörstekta kantareller, stenbitsrom och en marmelad på rödlök. Fantastiskt god förrätt!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

12 september 2016
40 m
4

Du behöver

Rödlöksmarmelad

  • 2 rödlökar
  • 1 msk olja
  • 0,5 äpple
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk honung
  • 0,5 krm salt

Kantarelltoast

  • 250 g kantareller
  • 1 tsk salt
  • 2 msk smör
  • 4 msk stenbitsrom
  • 4 skivor surdegsbröd
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Rödlöksmarmelad
    Skala och skiva löken tunt och fräs i olja i en kastrull. Riv äpplet. Tillsätt äpple och resten av ingredienserna. Koka tills löken är mjuk, ca 10 minuter.
  2. Kantarelltoast
    Stek brödskivorna gyllenbruna på båda sidor i en stekpanna med smör.
  3. Hacka svampen. Stek med smör i en kastrull på medelvärme, ca 5 minuter. Salta och fördela den på brödskivorna. Toppa med stenbitsrom, rödlöksmarmeladen och svartpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Stekpannor från kända varumärken

Stekpannor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept