Kantarellsymfoni på tunnbröd

2 röster
30 m
4
30 m
4
4 portioner

Du behöver

Tunnbröd

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 25 g smör
  • 1 nypa flingsalt
  • 1 nypa torkad timjan
  • 0,5 dl vatten, kokande

Kantarellröra

  • 200 g kantareller, rensade
  • 30 g pancetta, skuren i små tunna bitar
  • 30 g västerbottenost, riven
  • 0,25 äpple, fint tärnat
  • 1 kvist timjan
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 msk smör
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Tunnbröd
    Blanda alla ingredienser till brödet i en bunke och knåda ihop till en deg. Känns degen torr tillsätt lite mer vatten. Knåda ihop till en deg och och forma till 3-4 bollar. Kavla bollarna till tunna kakor grädda i torr stekpanna. Stansa gärna ut en rund fin bit av brödet för en snyggare rätt!
  2. Kantarellröra
    Dela kantarellerna i mindre bitar, förväll de snabbt i saltat vatten, och låt de sedan torka på hushållspapper. Stek pancettan knaprig i het panna, lägg på hushållspapper. Stek svampen lätt knaprig i samma panna med smöret, tillsätt pancettan, timjan och grädde, låt koka ihop. Smaksätt med ost, äpple och eventuellt salt och peppar efter smak.
  3. Lägg svampröran på brödet och garnera gärna med färsk timjan och snygg tunn skiva äpple.
14 februari 2018

Fler goda recept