Kall melonsoppa med kräftstjärtar

4 röster
20 m
4

En kall melonsoppa med kräftstjärtar känns både fräscht och lyxigt som förrätt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 385 g kräftstjärtar
  • 0,5 lime, skal och saft
  • 1 honungsmelon
  • 1 tsk Sambal Oelek
  • 0,5 tsk salt
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 0,5 dl gräslök, hackad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Låt kräftstjärtarna rinna av, marinera dem med skalet och saften från limen och låt dem stå kallt.
  2. Dela melonen, ta bort kärnorna och ta ur köttet. Skär köttet i bitar och mixa till en puré. Tillsätt Sambal Oelek, salt och yoghurt och mixa ihop allt en kort stund. Låt kallna i kylskåp.
  3. Häll upp soppan i en portionsskål, häll av kräftstjärtarna och lägg i dem, garnera med gräslöken.
5 september 2019

Laddar fler recept...