Kall melonsoppa med kräftstjärtar

Kall melonsoppa med kräftstjärtar
Foto: Tv4

Kall melonsoppa med kräftstjärtar

Av: Kåre - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

20 m

En kall melonsoppa med kräftstjärtar känns både fräscht och lyxigt som förrätt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 385 g kräftstjärt
  • 0,5 limefrukt, skal och saft
  • 1 honungsmelon
  • 1 tsk sambal oelek
  • 0,5 tsk salt
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 0,5 dl gräslök, hackad

Gör så här

  1. Låt kräftstjärtarna rinna av, marinera dem med skalet och saften från limen och låt dem stå kallt.
  2. Dela melonen, ta bort kärnorna och ta ur köttet. Skär köttet i bitar och mixa till en puré. Tillsätt Sambal Oelek, salt och yoghurt och mixa ihop allt en kort stund. Låt kallna i kylskåp.
  3. Häll upp soppan i en portionsskål, häll av kräftstjärtarna och lägg i dem, garnera med gräslöken.