Julsallad på marinerad rödkål, picklad rödlök och grenadineäpple

Julsallad på marinerad rödkål, picklad rödlök och grenadineäpple
Foto: Frederik Zäll

En riktigt krispig och god sallad till julbordet. Äpplen smaksatta med granatäppleextrakt, strimlad rödkål och picklad lök. Perfekt att förbereda dagen innan då salladen blir ännu godare om den får dra över natten.

2 december 2017

Du behöver

Del 1

  • 2 rödlökar
  • 2 msk ättika, 24%
  • 4 msk socker
  • 6 msk vatten

Del 2

  • 500 g rödkål
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk rapsolja
  • salt och svartpeppar

Del 3

  • 2 äpplen
  • 1,5 msk Grenadine (granatäppelextrakt)

Gör så här

  1. Koka upp lagen till rödlöken. En klassisk 1-2-3-lag. Rör runt så att sockret blandas ut och dra kastrullen från värmen vid uppkok. Låt lagen svalna. Skala och skiva rödlökarna tunt. Lägg in dem i den kalla 1-2-3-lagen och låt dem dra i 60 minuter.
  2. Hyvla rödkålen med en osthyvel för att få fina, långa, ganska tunna strimlor. Blanda vinägretten (olja, vinäger, salt och peppar) i en skål och vänd därefter ner den strimlade rödkålen. Låt dra i 30 minuter.
  3. Kärna ur äpplena och skär dem i små, små tärningar. Lägg dem i en separat bunke och häll på Grenadine. Vänd varsamt runt och låt dra i några minuter.
  4. När de tre olika delarna till salladen är klara ska de blandas ihop i en stor salladsskål. (Häll bort lagen från rödlöken först.)
  5. Vänd runt så att det hela blandas till en stor, röd, vacker sallad. Låt dra till dagen efter.
Kommentera receptet

Fler goda recept