Den här ljuvliga sillrätten kombinerar alla goda smaker i en och samma tugga! Len potatiskräm, härliga sillfiléer, krispig kavring och fräscha örter på toppen.
Pressa potatisen och vispa försiktigt i mjölkblandningen till en slät puré. Tillsätt crème fraichen mot slutet.
Lägg över moset i en sprits, om det finns annars går det även bra utan.
Skär matjessillen på längden och finhacka.
Skär gräslöken fint, litet och jämt.
Rosta dagsgammal kavring eller vört i ugnen på låg värme tills det är krispigt. Kör sedan brödet i en mixer till ett smul.
Plocka dill, klipp krasse och finhacka gräslök.
Bryn smör tills det blir en doft av nöt i kastrulle.
Servering
Spritsa potatiskrämen avlångt på en tallrik. Lägg matjessillen bredvid i en lång rad. Lägg kavringssmulet på sillen. Skeda det varma smöret över sillen och strö över rikligt med örter (dill, gräslök och krasse).