Julpotta -sill

Anna Broms Kockarnas kamp 2018
Anna Broms Kockarnas kamp 2018

Julpotta -sill

1

13 ingredienser

45 m

Den här ljuvliga sillrätten kombinerar alla goda smaker i en och samma tugga! Len potatiskräm, härliga sillfiléer, krispig kavring och fräscha örter på toppen.

Ingredienser

portioner4
  • 700 g mandelpotatis
  • 1,5 dl mjölk (fet)
  • 0,5 dl grädde
  • 200 g smör
  • salt
  • peppar
  • 0,5 g crème fraîche
  • 2 matjessillfiléer (stora feta)
  • gräslök
  • 3 skivor kavring (eller vörtbröd)
  • 1 knippe dill
  • 1 krasse
  • 100 g smör, brynt

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk, sila bort vattnet.
  2. Värm mjölk, grädde, smör, salt och peppar.
  3. Pressa potatisen och vispa försiktigt i mjölkblandningen till en slät puré. Tillsätt crème fraichen mot slutet.
  4. Lägg över moset i en sprits, om det finns annars går det även bra utan.
  5. Skär matjessillen på längden och finhacka.
  6. Skär gräslöken fint, litet och jämt.
  7. Rosta dagsgammal kavring eller vört i ugnen på låg värme tills det är krispigt. Kör sedan brödet i en mixer till ett smul.
  8. Plocka dill, klipp krasse och finhacka gräslök.
  9. Bryn smör tills det blir en doft av nöt i kastrulle.
  10. Servering
    Spritsa potatiskrämen avlångt på en tallrik. Lägg matjessillen bredvid i en lång rad. Lägg kavringssmulet på sillen. Skeda det varma smöret över sillen och strö över rikligt med örter (dill, gräslök och krasse).
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Korvbrödsbagarn rostat bröd

11 Fun facts!

Oväntat bra fakta om ditt hamburgarbröd

Läs mer