Moules à la Crème

moules à la crème
Foto: tv4

Moules à la Crème

15

6 steg att laga

6 ingredienser

40 min

Grädd- och vitvinskokta blåmusslor är en god och krämig förrätt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryckestips
Denna krämiga förrätt kombineras bäst med ett torrt och friskt vin såsom Hardys Nottage Hill Riseling 2012, som möter såsen med grädde och vitt vin på ett balanserat vis.
Art.nr: 16426 Ursprung: Australien

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 kg musslor
  • 2 schalottenlök
  • klyfta vitlök
  • ca 5 cl olivolja
  • 5 dl vitt vin
  • 3 dl grädde

Gör så här

  1. Tvätta blåmusslorna noga under rinnande vatten.
  2. Knacka öppna musslor försiktigt mot diskbänken. De blåmusslor som inte sluter sig slängs.
  3. Fräs schalottenlök och vitlök i olivoljan.
  4. Tillsätt blåmusslor, häll på vin och grädde.
  5. Lägg på lock och låt koka i 10-12 minuter, eller tills musslorna är färdiga och har öppnat sig. Salta och peppra.
  6. Lyft ur musslorna och låt soppan koka ner lite. Servera musslorna i en stor skål, slå över soppa.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera header julklappstips

11 klassiska julklappar för alla smaker

Tips!

Läs mer