Färsspett

Foto: TV4
Färsspett
11 ingredienser
De här pinnarna ska förhoppningsvis ge en pust av östra Medelhavet. Kryddigt är bara förnamnet. /Jon Hansson
Recepten är tänkta till en buffé för cirka 12 personer.
Kolla in fler recept och läs mer om
Ingredienser
- grillspett
- 1 dl färsk mynta, hackad
- 1 rödlök
- 3 klyftor vitlök
- 1 kg lammfärs
- 1,5 tsk paprikapulver
- 1,5 tsk malen spiskummin
- 1,5 tsk torkad timjan
- 2 msk sambal oelek
- 2 ägg
- 2 msk olivolja
Gör så här
- Lägg grillspetten i blöt om de är av trä och du ska grilla på utegrill.
- Hacka myntan. Strö ner i en bunke.
- Skala och riv rödlöken och vitlöksklyftorna ner i bunken.
- Blanda i lammfärsen, paprikapulvret, spiskumminen, timjanen, sambal oeleken och äggen.
På grill
- Krama fast färsen på grillspetten. Försök få det tjockt som wienerkorvar ungefär.
- Pensla med olivolja.
- Grilla på het grill en dryg minut på varje sida (dessa wienerkorvar har fyra sidor). Vänd så sällan som möjligt.
I ugn
- Spetten går att laga till även utan grill men då får du ingen fin röksmak. Gör något kortare korvar av färsen, pensla med olivolja och bryn dem hårt i het teflonpanna.
- Stek färdigt i 200 graders ugn.
- Trä upp på spett och servera.