Smörstekta kantareller på toast med curry

Smörstekta kantareller på toast med curry
Foto: TV4/ Erika Englund

Smörstekta kantareller på toast med curry

Av: Johnny - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

6 ingredienser

En höstig förrätt med curry och kantareller.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Johnny från Stockholm lagade även:
Svartgryta med kaffe och sprit
Hemmagjord saffransglass

Ingredienser

portioner
  • 400 g kantareller (färska)
  • 1 msk smör, äkta, extrasaltat
  • 0,5 tsk curry
  • salt (efter smak)
  • 4 skivor bröd, rostat
  • färsk persilja

Gör så här

  1. Rensa kantarellerna rena i rinnande vatten.
  2. Skär kantarellerna i mindre bitar om dom är för stora.
  3. Sätt på stekpannan och smält lite, ca 1 tsk smör tills det blir gyllenbrunt.
  4. Lägg i kantarellerna och låt dom ligga tills dom inte känns blöta längre
  5. (Obs! viktigt att bli av med vätskan i svampen, annars blir det gummikonsistens).
  6. Ta sedan resten av smöret och lägg i pannan. Låt svampen suga åt sig det extrasaltade smöret.
  7. Häll sedan i curryn och rör omkring försiktigt låt stå i ca 5 minuter.
  8. Rosta lite toastbröd och lägg kantarellerna på.
  9. Garnera gärna med lite klippt persilja.

Dryck:
22409 I Castei Valpolicella Ripasso (även kallad mini-Amarone) blir perfekt där den lilla sötman av körsbär gifter sig med svampen och matchar upp curryn.