Hummerdoftande cappuccino med en Västerhavstoast på uppländskt lantbröd

Hummerdoftande cappuccino med en Västerhavstoast på uppländskt lantbröd
Foto: TV4

Hummerdoftande cappuccino med en Västerhavstoast på uppländskt lantbröd

Av: Johan Helander

Från: Halv åtta hos mig

22 ingredienser

Cappucino med hummer? Varför inte?

Ingredienser

portioner

Toaströra

  • 400 g färska oskalade räkor
  • 100 g hummerkött
  • 1 rödlök, finhackad
  • dill
  • gräslök
  • 3 msk majonnäs
  • 1 msk kvarg
  • 100 g löjrom
  • salt
  • svartpeppar
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 dl vatten
  • 1 dl lättmjölk
  • 4 msk hummerfond
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,5 schalottenlök
  • 0,25 purjolök
  • 1 morot
  • 1 knippe färska örter
  • 1 tsk cognac
  • 50 g smör
  • salt, svartpeppar, socker

Gör så här

  1. Toast: Skala och grovhacka räkorna och blanda det med det hackade hummerköttet i en bunke, se till att det inte kommer med ngt spad eller annan vätska i bunken. Hacka dill & gräslök och blanda ner det i bunken samtidigt som du tillsätter den hackade löken. Blanda ner majonnäsen och kesellan och smaksätt med kryddorna. Blanda nu alltsammans till en röra. Smaka av och lägg upp på lantbrödet samt toppa med en klick löjrom.
  2. Hacka och fräs sedan grönsakerna i smör i en kastrull. Tillsätt cognac, tomatpurén och sedan hummerfonden och vattnet.
  3. Låt vätskan reducera till hälften sila sedan bort grönsakerna, fyll sedan på med grädden. Låt koka ned tills det blir en lagom soppkonstistens.
  4. Smaka av med salt, peppar och socker efter tycke.
  5. Hacka hummerköttet, lägg det i en vacker liten kopp.
  6. Fyll på soppa i koppen till ¾. Spar lite soppa i kastrullen och fyll på med lättmjölken.
  7. Värm upp och vispa samtidigt med en handmixer så att det bildas ett lätt skum. Toppa soppan med skummet och garnera med lite örter, färdig att servera.