Gravad rådjursfilé med jordärtskockspuré och lingonchutney

Foto: TV4
Gravad rådjursfilé med jordärtskockspuré och lingonchutney
14 ingredienser
Rådjursfilé är ett bra viltalternativ. Finns oftast att köpa på hösten.
Ingredienser
- 300 g rådjursfilé
- 1 msk salt
- 1 msk peppar
- 2 msk strösocker
- 5 msk persilja
- 3 msk timjan
- 6 enbär, krossade
Jordärtskockspuré
- 500 g jordärtskocka
- 3 dl grädde
- salt
- peppar
Lingonchutney
- 1 schalottenlök
- 6 msk balsamvinäger
- 2 dl lingonsylt
Gör så här
- Marinad: Hacka alla ingredienser och blanda samman med rådjuret. Lägg i en påse, låt stå i kylen minst 24 timmar (perfekt med 48 timmar). Vänd påsen 2 gånger per dygn.
- Jordärtkockspuré: Skala och dela jordärtskockorna lägg i en kastrull tillsammans med grädden. Låt koka i cirka 15 minuter salta och peppra efter behag. Sila bort grädden mixa jordärtskockorna smaka av.
- Lingonchutney: Skiva schalottenlöken. Fräs den i smör tills den har blivit gyllen brun.
- Häll i Balsamvinägern låt det puttra cirka 1 minut. Häll i lingonsylten låt koka ihop tills det har blivit en crème. Skall serveras rumstempererad. Glöm ej att röra om.