Jennys tunnbrödstaco

koket.se
Jennys tunnbrödstaco
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Jennys tunnbrödstaco

20 ingredienser

30 m

Jennys tunnbrödstaco med friterade räkor är en festlig form av taco som kan bli en ny sommarfavorit.

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Räkor

  • 16 vannameiräkor, råa
  • 2 äggulor
  • 240 g majsstärkelse
  • 500 g vatten

Vitkålssallad

  • 0,25 vitkål, tunt skivad
  • 3 msk majonnäs
  • 0,5 citron, saften
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk salt

HWE-dressing

  • 60 g chilipasta
  • 8 g strösocker
  • 30 g risvinäger
  • 60 g sesamolja (100%)
  • 30 g 7-UP (eller liknande)
  • 2 g rostade sesamfrön
  • 6 g soja (ljus)
  • 6 g brödsirap
  • 20 g Toban Djan
  • 40 g äpple granny smith (små bitar)

Servering

  • 8 tunnbröd (små)

Gör så här

Räkor

  1. Trä räkorna på bambuspett på längden.
  2. Vispa ihop ägg och stärkelse löst. Vispa sedan i iskallt vatten, det får gärna vara klumpar i smeten.
  3. Doppa räkorna i smeten.
  4. Fritera sedan räkorna i rapsolja som är 180 grader tills de är blekt gyllene.

Vitkålssallad

  1. Blanda samtliga ingredienser till vitkålssalladen.

HWE-dressing

  1. Mixa samman ingredienserna till dressingen.

Servering

  1. Servera de friterade räkorna i tunnbröd tillsammans med vitkålssalladen och dressingen.