Jennys tunnbrödstaco
Jennys tunnbrödstaco
20 ingredienser
30 m
Jennys tunnbrödstaco med friterade räkor är en festlig form av taco som kan bli en ny sommarfavorit.
Se Erik Videgård laga receptet


Ingredienser
Räkor
- 16 vannameiräkor, råa
- 2 äggulor
- 240 g majsstärkelse
- 500 g vatten
Vitkålssallad
- 0,25 vitkål, tunt skivad
- 3 msk majonnäs
- 0,5 citron, saften
- 1 tsk sesamolja
- 1 tsk salt
HWE-dressing
- 60 g chilipasta
- 8 g strösocker
- 30 g risvinäger
- 60 g sesamolja (100%)
- 30 g 7-UP (eller liknande)
- 2 g rostade sesamfrön
- 6 g soja (ljus)
- 6 g brödsirap
- 20 g Toban Djan
- 40 g äpple granny smith (små bitar)
Servering
- 8 tunnbröd (små)
Gör så här
Räkor
- Trä räkorna på bambuspett på längden.
- Vispa ihop ägg och stärkelse löst. Vispa sedan i iskallt vatten, det får gärna vara klumpar i smeten.
- Doppa räkorna i smeten.
- Fritera sedan räkorna i rapsolja som är 180 grader tills de är blekt gyllene.
Vitkålssallad
- Blanda samtliga ingredienser till vitkålssalladen.
HWE-dressing
- Mixa samman ingredienserna till dressingen.
Servering
- Servera de friterade räkorna i tunnbröd tillsammans med vitkålssalladen och dressingen.