Japansk skagentoast med löjrom

Japansk skagentoast med löjrom
Foto: Tv4
Frida Ronge
Frida Ronge

Japansk skagentoast med löjrom

10 ingredienser

20 m

En lyxig skagentoast men med japanska smaker!

Ingredienser

portioner
  • ca 800-1000 g räkor med skal, färska (msc-certifierade)
  • ca 2 dl majonnäs
  • 2 msk dill, finhackad (lite extra till garnering)
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 msk yuzu-kosho
  • ev 1 klyfta citron
  • 4 skivor formfranska
  • 100 g smör (till stekning)
  • 1 msk färsk pepparrot, färskriven
  • 80 g löjrom

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser och smaksätt eventuellt med lite citron. Det går bra att byta ut yuzukosho mot yuzusaft eller citronsaft och picklad jalapenos. Mer jalapenos desto starkare.
  2. Stek brödskivorna gyllenbruna i smör.
  3. Lägg upp skagenröran på brödet, riv över färsk pepparrot, toppa med en klick löjrom för extra lyx och en dillvippa.