Ingefärspicklad sparris
Ingefärspicklad sparris
13 ingredienser
30 m+ tid i kyl
Ingefärspicklad sparris med korianderfrö, marinerad tartar på lax, laxrom och späda blad blir en festlig och god rätt att servera till helgen.
Se Norbert Lang laga receptet

Ingredienser
Ingefärspicklad sparris
- 500 g grön sparris
- 1 dl strösocker
- 2 dl vitvinsvinäger
- 2 dl vatten
- 2 msk senapsfrö
- färsk ingefära
- 0,5 krm salt
Laxtartar
- 200 g lax
- salt
- strösocker
- vitpeppar
- korianderfröolja
Korianderfröolja
- 1 tsk korianderfrö
- 2 msk olja
Gör så här
Ingefärspicklad sparris
- Koka allt alla ingredienser i några minuter.
- Tillsätt sedan den skalade sparrisen och låt sjuda i 2 minuter. Låt sparrisen kallna i lagen och dra över natten.
- Servera sparrisen med exempelvis gravad lax eller marinerad laxtartar, se recept nedan.
Laxtartar
- Frysa alltid laxen till tartaren. Tärna laxen fint när den är lätt fryst.
- Krydda den tinade laxen med salt, socker, malen vitpeppar och korianderfröolja (se recept nedan).
Korianderfröolja
- Rosta korianderfrö i en torr panna. Tillsätt naturell olja och värm till 60 grader.
- Mixa blandningen slät och låt dra över natten.
- Sila sedan genom kaffefilter. Den här nötiga olja passar också utmärkt i dressingar.