Hummersoppa de luxe

4 röster
45 m
4-6
Hummer soppa de luxe
Foto: Johanna Åkerberg Kassel

Receptet är ur boken 10 anledningar att inte bjuda hem folk, The Book Affair.

10 anledningar att inte bjuda hem folk_bokomslag_01

Den här lyxiga hummersoppan kommer imponera på dina gäster som förrätt. Receptet är perfekt till både fest och helgmiddag.


Visa mer
45 m
4-6

Du behöver

  • 2 humrar, kokta
  • 100 g smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk hummerfond, koncentrerad
  • 1 msk lökfond, koncentrerad
  • 1 msk kycklingfond, koncentrerad
  • 3 dl vin, torrt vitt
  • 1 dl tomater, passerade
  • 1 tsk dragon, torkad
  • 1 msk Worcestershiresås
  • 6 cl rom, mörk
  • 3 dl vispgrädde
  • salt
  • peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Ta loss allt kött från humrarna och dela i lagom stora bitar.
  2. Smält smöret i en kastrull och rör ner vaniljsockret. Lägg i hummerköttet och fräs hastigt under omrörning. Lyft ur hummerbitarna från kastrullen och spara i en skål.
  3. Häll i fonder, vin, passerade tomater, dragon och Worcestershiresås i vaniljsmöret. Koka upp och rör om. Sänk värmen och låt puttra ihop under cirka 15 minuter.
  4. Häll i rom och grädde, koka upp igen och låt puttra vidare i cirka 15 minuter. Rör om då och då. Passa noga, för grädden vill gärna koka över så fort du vänder dig om. Smaka av med salt och peppar.
  5. Fördela hummerbitarna i fyra soppskålar. Häll över soppan och servera.
18 september 2019

Laddar fler recept...