• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Hummersoppa de luxe

Hummer soppa de luxe
Foto: Johanna Åkerberg Kassel

Hummersoppa de luxe

5 steg att laga

14 ingredienser

45 m

Den här lyxiga hummersoppan kommer imponera på dina gäster som förrätt. Receptet är perfekt till både fest och helgmiddag.


10 anledningar att inte bjuda hem folk_bokomslag_01

Receptet är ur boken 10 anledningar att inte bjuda hem folk, The Book Affair.

Ingredienser

portioner4 - 6 portioner
  • 2 humrar, kokta
  • 100 g smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk koncentrerad hummerfond
  • 1 msk lökfond, koncentrerad
  • 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • 3 dl vin, torrt vitt
  • 1 dl tomater, passerade
  • 1 tsk torkad dragon
  • 1 msk Worcestershiresås
  • 6 cl rom, mörk
  • 3 dl vispgrädde
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Ta loss allt kött från humrarna och dela i lagom stora bitar.
  2. Smält smöret i en kastrull och rör ner vaniljsockret. Lägg i hummerköttet och fräs hastigt under omrörning. Lyft ur hummerbitarna från kastrullen och spara i en skål.
  3. Häll i fonder, vin, passerade tomater, dragon och Worcestershiresås i vaniljsmöret. Koka upp och rör om. Sänk värmen och låt puttra ihop under cirka 15 minuter.
  4. Häll i rom och grädde, koka upp igen och låt puttra vidare i cirka 15 minuter. Rör om då och då. Passa noga, för grädden vill gärna koka över så fort du vänder dig om. Smaka av med salt och peppar.
  5. Fördela hummerbitarna i fyra soppskålar. Häll över soppan och servera.