Hummersoppa de luxe

8 röster
45 m
4-6
Hummer soppa de luxe
Foto: Johanna Åkerberg Kassel

Receptet är ur boken 10 anledningar att inte bjuda hem folk, The Book Affair.

10 anledningar att inte bjuda hem folk_bokomslag_01
45 m
4-6

Du behöver

  • 2 humrar, kokta
  • 100 g smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk koncentrerad hummerfond
  • 1 msk lökfond, koncentrerad
  • 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • 3 dl vin, torrt vitt
  • 1 dl tomater, passerade
  • 1 tsk torkad dragon
  • 1 msk Worcestershiresås
  • 6 cl rom, mörk
  • 3 dl vispgrädde
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Ta loss allt kött från humrarna och dela i lagom stora bitar.
  2. Smält smöret i en kastrull och rör ner vaniljsockret. Lägg i hummerköttet och fräs hastigt under omrörning. Lyft ur hummerbitarna från kastrullen och spara i en skål.
  3. Häll i fonder, vin, passerade tomater, dragon och Worcestershiresås i vaniljsmöret. Koka upp och rör om. Sänk värmen och låt puttra ihop under cirka 15 minuter.
  4. Häll i rom och grädde, koka upp igen och låt puttra vidare i cirka 15 minuter. Rör om då och då. Passa noga, för grädden vill gärna koka över så fort du vänder dig om. Smaka av med salt och peppar.
  5. Fördela hummerbitarna i fyra soppskålar. Häll över soppan och servera.
18 september 2019