Hjärtsallad med rostad kavring
Hjärtsallad med rostad kavring
12 ingredienser
20 m
Hjärtsallad med rostad kavring, dill, gräslök och räkor är både festligt och gott! Ett perfekt inslag på buffébordet eller som tillbehör till helgens middag.
Se Fredrik Eriksson laga receptet

Ingredienser
- 1 huvudsallad
- 4 skivor kavring
- 1 msk smör
- 1 knippe gräslök
- 1 knippe dill
- 1 dl crème fraîche
- 1 msk grovkornig dijonsenap
- 2 dl skalade räkor (ca 200 g skalade)
- salt
- svartpeppar
- 12 färskpotatisar, varma och kokta
- 1 citron
Gör så här
- Skölj salladen och lägg ut den som en blomma.
- Tärna kavringen och rosta den i en panna så den blir krispig. Tillsätt lite smör i slutet.
- Finhacka gräslöken och plocka dillen.
- Vispa crème fraîche med dijonsenap och vänd ner räkor, salt och svartpeppar.
- Lägg ut potatisen på salladen, dela dem om de är stora.
- Toppa med stekt kavring, räkor, gräslök och dill.
- Finriv lite citron på toppen.