Het Jambalaya, serveras med ris

3h 45m
4
Het Jambalaya, serveras med ris
Foto: TV4

En Jambalaya med heta influenser från New Orleans, serveras med ris.

Dryck;

Erdinger Weissbier, Systembolaget: 11208


LynxPetite Sirah, Systembolaget 74087

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

4 april 2017
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
3h 45m
4

Du behöver

Jambalaya

  • 2 kycklingbröst, skurna i tärningar
  • 2 färska chorizos, skivade
  • 400 g krossade tomater
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 stjälkar bladselleri, hackade
  • 3 msk kycklingfond
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 röd chili, hackad
  • 2 tsk cajunkryddblandning
  • 2 tsk stark chilisås
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk torkad timjan
  • 4 port basmatiris, enligt förpackningens instruktion
  • 20 räkor (eller fler)
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 20 färdigkokta musslor (m. skal)
  • 1 dl vitt vin

Garnering

  • chili
  • koriander

Gör så här

  1. Jambalaya
    Lägg i kyckling, chorizo, tomater, lök, selleri och hönsbuljong i en Crock-pot gryta.
  2. Tillsätt oregano, 1 hackad chili, cajunkryddblandning, chilisås, lagerblad och timjan. Koka på hög värme i 3 timmar.
  3. Koka riset enligt förpackningens anvisningar. När det är ca 5 – 10 minuter kvar fräs räkor, pressad vitlök och musslor i en hög stekpanna.
  4. Ta bort lagerbladen och häll sedan ner Jambalayan, riset och vitt vin i stekpannan med räkorna och musslorna. Hetta upp.
  5. Lägg upp på tallrik och servera. Garnera med koriander.
Kommentera receptet

Fler goda recept