Skrubba och dra av skägget på musslorna. Släng de som har trasigt skal samt de som inte stänger sig när man knackar på dem. Skala havskräftorna.
Fräs vitlök och rödlök i olja i en stor kastrull eller gryta tills de mjuknar något. Lägg i morot, zucchini och rättika och låt steka med i någon minut.
Häll i vatten och koncentrerad hummerfond i kastrullen och låt puttra i 5 minuter.
Blanda misopasta med tomatpuré, vin, strösocker samt chilipastan. Häll i kastrullen, tillsätt grädden och låt koka i 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och ev mer miso, chilipasta och socker.
Lägg i musslorna och låt koka under lock tills de öppnat sig, det tar bara några minuter.
Lägg i torsk, lägg på locket och dra av från värmen. Låt stå i 7 minuter så fisken blir tillagad.
Servera soppan och garnera med havskräfta, salladslök och persilja. Bjud genast med ångade varmt japanskt ris.