Marinerad laxcarpaccio

0 röster

Fräsch inledning med fisk. Serveras med syrlig äppelsallad och gurka. /Henrik Fexéus

Vintips från Henrik
Lanson Black Label 7500

Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer

Du behöver

Fisk

  • 200 g lax, tunt skivad

Marinad

  • 1,5 msk japansk soja
  • 2 msk olivolja
  • 1,5 lime, saften
  • salt och svartpeppar
  • 4 tunna skivor chili
  • 3-4 skivor ingefära

Sallad

  • 50 g smörgåskrasse

Gör så här

  1. Fisk
    Skiva lax och lägg på tallrikar.
  2. Marinad
    Hacka chili och ingefära och vispa ihop marinaden, smaka av med salt och peppar.
  3. Pensla laxen med marinad cirka 15 minuter före servering.
  4. Sallad
    Klipp krassen i en skål, blanda med gurka, äpple, sesamolja och sesamfrön.
  5. Lägg upp salladen på laxen.
20 juni 2011
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept