• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Helgrillad röding med grön potatissallad

Helgrillad röding med grön potatissallad
Foto: Tv4
Tom Sjöstedt 2016
Tom Sjöstedt 2016

Helgrillad röding med grön potatissallad

5 steg att laga

20 ingredienser

30 min

Helgrillad röding är riktig delikatess. Här är den fylld med vitlök, örter och citron. Blir fantastiskt gott att servera ihop med en potatissallad i knalligt grön och krämig dressing. 

Ingredienser

portioner4 portioner

Grillad röding

  • 2 rödingar, hela, urtagna
  • 1 kruka persilja, grovhackad
  • 1 kruka dragon, grovhackad
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 citron, skivad
  • salt
  • peppar
  • bindgarn, blötlagt

Potatissallad

  • 600 g färskpotatis, tvättad
  • 1 kruka persilja
  • 60 g babyspenat
  • 100 g kapris
  • 1 klyfta vitlök
  • 100 g solroskärnor
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 1,5 dl matolja
  • salt
  • vatten

Garnering

  • krasse

Gör så här

  1. Röding
    Blanda alla ingredienser som fisken ska fyllas med. Snitta skinnet med en vass kniv. Fördela alla ingredienser i buken på fisken. Salta och peppra i och runt om. Rulla in fisken i bindgarn.
  2. Lägg på grillen och grilla ca 5 minuter på varje sida tills den är färdig.
  3. Potatissallad
    Dela potatisarna om de är stora. Koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  4. Mixa övriga ingredienser till salladen i en blender. Smaka av med salt. Späd eventuellt med lite vatten för rinnigare konsistens.
  5. Häll dressingen över den varma potatisen. Rör om.Toppa med krasse. Servera till den grillade fisken.