• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Helgrillad röding med grön potatissallad

12 röster
30 min
4
Helgrillad röding med grön potatissallad
30 min
4
4 portioner

Du behöver

Grillad röding

  • 2 rödingar, hela, urtagna
  • 1 kruka persilja, grovhackad
  • 1 kruka dragon, grovhackad
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 citron, skivad
  • salt
  • peppar
  • bindgarn, blötlagt

Potatissallad

  • 600 g färskpotatis, tvättad
  • 1 kruka persilja
  • 60 g babyspenat
  • 100 g kapris
  • 1 klyfta vitlök
  • 100 g solroskärnor
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 1,5 dl matolja
  • salt
  • vatten

Garnering

  • krasse

Gör så här

  1. Röding
    Blanda alla ingredienser som fisken ska fyllas med. Snitta skinnet med en vass kniv. Fördela alla ingredienser i buken på fisken. Salta och peppra i och runt om. Rulla in fisken i bindgarn.
  2. Lägg på grillen och grilla ca 5 minuter på varje sida tills den är färdig.
  3. Potatissallad
    Dela potatisarna om de är stora. Koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  4. Mixa övriga ingredienser till salladen i en blender. Smaka av med salt. Späd eventuellt med lite vatten för rinnigare konsistens.
  5. Häll dressingen över den varma potatisen. Rör om.Toppa med krasse. Servera till den grillade fisken.
25 augusti 2018