Fisksoppa

Fisksoppa
Foto: Lottie Hallqvist
Helena Nyblom
Helena Nyblom

Fisksoppa

13 ingredienser

Nyttigaste fisksoppan! Laga mycket så kan du frysa in och äta även till lunch.

Receptet kommer från Helena Nybloms bok Livskraft

Ingredienser

portioner
  • 500 g fisk (gärna lax och marulk)
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe gräslök
  • 1 limefrukt
  • 4 schalottenlökar
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 3 tomater
  • 100 g champinjoner
  • 0,5 zucchini
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • standardmjölk
  • hummerfond

Gör så här

  1. Skär fisken i bitar. Lägg fisken i en bunke tillsammans med den finhackade dillen och gräslöken, spara lite dill till dekoration. Salta. Riv skalet av halva limen och tillsätt detta. Pressa limen över. Låt stå cirka 1 timme.
  2. Finhacka schalottenlöken, halva rödlöken och halva paprikan. Strimla de andra halvorna av rödlöken och paprikan.
  3. Skär tomater och champinjoner i klyftor. Hacka zucchinin smått. Fräs upp och lägg åt sidan.
  4. Lägg den finhackade schalottenlöken, rödlöken och paprikan i en kastrull. Häll på matlagningsgrädde. Koka 4–5 minuter.
  5. Tillsätt resten av rödlöken och paprikan samt tomater,
  6. champinjoner och zucchini och späd med lite mjölk. Tillsätt hummerfond efter smak.
  7. Lägg i fisken. Sjud 12–13 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Garnera med färsk dill.