Fisksoppa
Fisksoppa
13 ingredienser
Nyttigaste fisksoppan! Laga mycket så kan du frysa in och äta även till lunch.
Receptet kommer från Helena Nybloms bok Livskraft
Ingredienser
- 500 g fisk (gärna lax och marulk)
- 1 knippe dill
- 1 knippe gräslök
- 1 limefrukt
- 4 schalottenlökar
- 1 rödlök
- 1 röd paprika
- 3 tomater
- 100 g champinjoner
- 0,5 zucchini
- 2 dl matlagningsgrädde
- standardmjölk
- hummerfond
Gör så här
- Skär fisken i bitar. Lägg fisken i en bunke tillsammans med den finhackade dillen och gräslöken, spara lite dill till dekoration. Salta. Riv skalet av halva limen och tillsätt detta. Pressa limen över. Låt stå cirka 1 timme.
- Finhacka schalottenlöken, halva rödlöken och halva paprikan. Strimla de andra halvorna av rödlöken och paprikan.
- Skär tomater och champinjoner i klyftor. Hacka zucchinin smått. Fräs upp och lägg åt sidan.
- Lägg den finhackade schalottenlöken, rödlöken och paprikan i en kastrull. Häll på matlagningsgrädde. Koka 4–5 minuter.
- Tillsätt resten av rödlöken och paprikan samt tomater,
- champinjoner och zucchini och späd med lite mjölk. Tillsätt hummerfond efter smak.
- Lägg i fisken. Sjud 12–13 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Garnera med färsk dill.