Havskräftor med ramslöksskum
Havskräftor med ramslöksskum
12 ingredienser
30 m
En festlig förrätt bestående av havskräftor tillsammans med ramslöksskum kan bli en riktig succé till helgen!
Se Jonas Lagerström laga receptet

Ingredienser
Havskräftor
- 4 havskräfta
Sparris
- 0,5 knippe grön sparris
- 0,5 knippe vit sparris
- 50 g smör
- salt
Ramslöksskum
- 1 äggvita
- 1 ägg
- 0,5 dl vinäger (katsubuschi vinäger)
- 250 g ramslökolja
- salt
Servering
- buskkrasse
- forellrom
Gör så här
Havskräftor
- Koka kräftorna i saltat vatten i ca 45 sekunder.
- Skala kräftorna.
Sparris
- Hyvla den gröna sparrisen och lägg i isvatten.
- Skala och koka den vita sparrisen i smör, vatten och salt.
Ramslöksskum
- Vispa äggvita, ägg, vinäger, salt och ramslöksolja. Häll upp i en sifon och håll den varm till servering, ca 50 grader.
Servering
- Toppa den vita sparrisen med kräftorna och servera tillsammans med den gröna sparrisen, krasse och forellrom.