Havskräftor med ramslöksskum

koket.se
Havskräftor med ramslöksskum
Foto: Tv4
Jonas Lagerström KK
Jonas Lagerström KK

Havskräftor med ramslöksskum

12 ingredienser

30 m

En festlig förrätt bestående av havskräftor tillsammans med ramslöksskum kan bli en riktig succé till helgen!

Se Jonas Lagerström laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Havskräftor

  • 4 havskräfta

Sparris

  • 0,5 knippe grön sparris
  • 0,5 knippe vit sparris
  • 50 g smör
  • salt

Ramslöksskum

  • 1 äggvita
  • 1 ägg
  • 0,5 dl vinäger (katsubuschi vinäger)
  • 250 g ramslökolja
  • salt

Servering

  • buskkrasse
  • forellrom

Gör så här

Havskräftor

  1. Koka kräftorna i saltat vatten i ca 45 sekunder.
  2. Skala kräftorna.

Sparris

  1. Hyvla den gröna sparrisen och lägg i isvatten.
  2. Skala och koka den vita sparrisen i smör, vatten och salt.

Ramslöksskum

  1. Vispa äggvita, ägg, vinäger, salt och ramslöksolja. Häll upp i en sifon och håll den varm till servering, ca 50 grader.

Servering

  1. Toppa den vita sparrisen med kräftorna och servera tillsammans med den gröna sparrisen, krasse och forellrom.