Jordärtskockssoppa med varmrökt lax

0 röster
ca 45 min
4 förrätt)

Jordärtskockssoppa med varmrökt lax och basilikaskum.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
2238 Domaine du Bouchot

Visa mer
ca 45 min
4 förrätt)
4 portioner

Du behöver

  • 200 g jordärtskocka
  • 100 g mandelpotatis
  • 2 dl kycklingfond
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 3 dl grädde
  • 1 schalottenlök
  • 2 kvistar färsk timjan
  • peppar
  • salt
  • 300 g varmrökt lax
  • 2 dl röd mjölk
  • färsk basilika

Gör så här

  1. Skala jordärtskockor och mandelpotatis, skär i mindre bitar.
  2. Fräs schalottenlök, timjan och jordärtskocka. Tillsätt kycklingfond, vitt vin och grädde, låt sjuda tills potatisen och jordärtskockan är mjuk.
  3. Kör allt i en mixer smaksätt med vitpeppar och salt.
  4. Fördela laxen i sopptallrikar.
  5. Basilikaskum
    Doppa basilikan i kokande vatten så den blir klargrön.
  6. Kör i mixer med kokande mjölk. Vispa till skum
  7. Häll den varma soppan över laxen och garnera med basilikaskummet
10 oktober 2013

Laddar fler recept