Stekt torsk och grönsallad med rödbetor

6 röster
30 m
4

Smörstekt torskrygg med skirat smör, rödbetor och en härlig grönsallad.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

Senapsvinägrette

  • 3 dl olivolja
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 1 tsk dragon
  • salt
  • peppar

Grönsallad och rödbetor

  • 500 g mangoldsallad
  • 200 g krispsallad
  • 3 morötter
  • 10 färska rödbetor
  • 1 rödlök, finhackad

Torskrygg

  • 600 g torskrygg
  • smör

Skirat smör

  • 300 g smör

Gör så här

  1. Senapsvinägrette
    Häll olja, vinäger i en skål. Tillsätt senap och dragon. Rör om. Tillsätt salt och peppar
  2. Grönsallad med rödbetor
    Koka rödbetorna i ca 15 minuter eller tills de är mjuka.
  3. Skölj salladen och lägg på ett fat. Hyvla sedan morötterna över salladen. Finhacka rödlök och strö över salladen. När betorna är klara så dela dem på fyra och lägg i salladen. Rör om! Tillsätt dressingen.
  4. Torskrygg
    Stek torsken på medium värme i smör, ca 4 min på varje sida beroende på hur tjock biten är. Skira smör i en kastrull och servera över fisken.
8 april 2015
Box på köpet

laddar fler recept

Laddar fler recept