Stekt torsk och grönsallad med rödbetor

Stekt torsk och grönsallad med rödbetor
Foto: TV4

Stekt torsk och grönsallad med rödbetor

Av: Magnus - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

30 m

Smörstekt torskrygg med skirat smör, rödbetor och en härlig grönsallad.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Senapsvinägrette

  • 3 dl olivolja
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 1 tsk dragon
  • salt
  • peppar

Grönsallad och rödbetor

  • 500 g mangoldsallad
  • 200 g krispsallad
  • 3 morötter
  • 10 rödbetor
  • 1 rödlök, finhackad

Torskrygg

  • 600 g torskrygg
  • smör

Skirat smör

  • 300 g smör

Gör så här

Senapsvinägrette Häll olja, vinäger i en skål. Tillsätt senap och dragon. Rör om. Tillsätt salt och peppar

Grönsallad med rödbetor Koka rödbetorna i ca 15 minuter eller tills de är mjuka.

  1. Skölj salladen och lägg på ett fat. Hyvla sedan morötterna över salladen. Finhacka rödlök och strö över salladen. När betorna är klara så dela dem på fyra och lägg i salladen. Rör om! Tillsätt dressingen.

TorskryggStek torsken på medium värme i smör, ca 4 min på varje sida beroende på hur tjock biten är. Skira smör i en kastrull och servera över fisken.