Krämig septembersallad med färska svenska kräftor

10 röster
30 m
4

Smarrig avokadosallad med kräftstjärtar och pepparrotsdressing.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

Dressing

  • 2 äggulor
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk citronskal
  • 1 dl riven pepparrot
  • 1 msk kapris
  • 1 msk skånsk senap
  • 1 dl dill
  • 1 dl rapsolja
  • 100 g västerbottenost
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar

Sallad

  • 1 huvud romansallad
  • 100 g västerbottenost
  • 1 salladslök
  • 150 g sockerärtor
  • 4 avokado
  • dill
  • 500 g kräftstjärtar

Gör så här

  1. Dressing
    Blanda gulor, pressad vitlök, dill, senap, kapris, pepparrot och citron.
  2. Tillsätt oljan droppvis under vispning. Tillsätt riven ost och rör om.
  3. Salta och peppra.
  4. Sallad
    Skölj salladen, torka och skär den i stora bitar. Skär lök och sockerärtor. Dela avokadon i stora bitar.
  5. Blanda ihop sallad, sockerärtor och rödlök med dressingen.
  6. Fördela i cocktailglas och toppa med kräftstjärtar, ost och dill.
6 april 2015
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept