Krämig septembersallad med färska svenska kräftor

Krämig septembersallad med färska svenska kräftor
Foto: TV4

Krämig septembersallad med färska svenska kräftor

Av: Emma - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

18 ingredienser

30 m

Smarrig avokadosallad med kräftstjärtar och pepparrotsdressing.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

dressing

  • 2 äggulor
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk citron, skal
  • 1 dl färsk pepparrot, riven
  • 1 msk kapris
  • 1 msk skånsk senap
  • 1 dl dill
  • 1 dl rapsolja
  • 100 g Västerbottensost
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar

sallad

  • 1 romansallad
  • 100 g Västerbottensost
  • 1 salladslök
  • 150 g sockerärtor
  • 4 avokador
  • dill
  • 500 g kräftstjärt

Gör så här

Dressing

  1. Blanda gulor, pressad vitlök, dill, senap, kapris, pepparrot och citron.
  2. Tillsätt oljan droppvis under vispning. Tillsätt riven ost och rör om.
  3. Salta och peppra.

Sallad

  1. Skölj salladen, torka och skär den i stora bitar.
  2. Skär lök och sockerärtor. Dela avokadon i stora bitar.
  3. Blanda ihop sallad, sockerärtor och rödlök med dressingen.
  4. Fördela i cocktailglas och toppa med kräftstjärtar, ost och dill.